Välkommen till Vinlistan
Vinlistan är ett inspirerande digitalt nyhetsbrev som ges ut av Domaine Wines. Som gratis-prenumerant får du goda råd om mat och vin från oss. Vårt digitala nyhetsbrev innehåller vintips, inspiration och kunskap om vinregioner, vinstilar och en hel massa annat intressant på tema vin. Vi har även nya recept som matchas till vinerna varje månad. Vår ambition är att vara en källa till inspiration för dig som vill få tips om goda viner och lära dig mer om vin. Välkommen till Vinlistan!
Topp 3 favoriter just nu
Vinvärlden får besök av spännande nykomlingar hela tiden. Kanske är det dags för en ny favorit till middagen, eller som aperitif. Ta en titt på dessa viner som vi rekommenderar just nu. Du hittar dem på hyllan i butiker runt om i Sverige eller i beställningssortimentet på Systembolaget.
Vin till påsksillen?
Att servera vin med påskens inlagda sill kan verka utmanande för vissa, men är det verkligen så? Genom att välja ett vitt vin med bra syra och en aning sötma kan man skapa en harmonisk kombination som kompletterar sillens syrliga och söta karaktär perfekt. Utmana traditionen och upptäck nya smakupplevelser vid påskbordet.
Läs mer
»
Rieslingdruvan och dess stilar
Druvan riesling har högt anseende och trivs allra bäst i svala klimat. Rätt odlad och framställd ger druvan dock några av världens mest berömda, lagringsdugliga och komplexa viner. För att inte tala om hur magiskt smakrika och goda de är.
Läs mer
»
Bitter, varför finns stilen?
Varför är smaken ”bitter” så svår att tycka om och vad kan den egentligen tillföra i en dryck? Våra instinkter säger åt oss att undvika den – men här lär vi oss några knep för att uppskatta denna avancerade smaksättare.
Läs mer
»
Italien - Spritz trendar
Aperitivo Spritz har fått ett uppsving de senaste åren. Den trendar på nästan varje uteservering både i Sverige och sitt hemland Italien – kanske på grund av sin vackra färg och söta smak. Men har du provat den röda?
Läs mer
»
3 sorters sill till påsk
Dyk ner i påskens smakrika måltid med vår trio av sill: Vegetarisk tomat- och sherrysill, en wasabisill som bjuder på en kraftfull kick och Viktors …
Till receptet »Pinsa med topping - 2 sorter
Pinsa är som ett kärleksbarn mellan pizza och focaccia. Ett lite fluffigt seg-frasigt bröd som du toppar med allt som du tycker är gott. När …
Till receptet »Richard Juhlin – ikonen gör alkoholfritt vin
Är det en vinexpert man bör känna till så är det vår svenska stolthet Richard Juhlin. Han har inte bara...
Läs mer »
Inte måste du dricka champagne på nyår!
Det finns en massa goda alternativ på dryckjom till nyårsfirandet om den näst intill obligatoriska champagnen...
Läs mer »
Champagne som måltidsdryck
Champagne. Detta ljuvliga vin som andas finess, flärd och som sveper in som en frisk fläkt av dekadens var än flaskan...
Läs mer »
Ripasso – en gemytlig vinstil
Amarone är ett vin som vi svenskar har tagit till hjärtat ordentligt. Kanske för att de passar extra väl in på bordet...
Läs mer »