stort-grattis
Inspiration

Stort grattis!

Vi presenterar vinnarna i tävlingen där Johan Franco Cerecedas bok om spanska vinupplevelser var priset. Tre lyckligt lottade får boken Vino! Älskade spanska viner.

Det krävdes alla rätt på frågorna i tävlingen och våra tre vinnare hade lyckats med detta. Garnacha, mazuelo, mencia och graciano är alla exempel på lokala spanska druvsorter. Baskien, Kantabrien, Asturien och Galicien ligger i norra delen av Spanien och en buñuelo är en typisk spansk delikatess, en läckerhet som smälter i munnen.

För att ha chans att vinna skulle en motivering skrivas. Björn från Linköping skriver i sin motivering att ”Spansk vinmakning är inne i en intressant utvecklingsfas som ger moderna, välbalanserade viner med fin frukt och mindre fatprägel. Samtidigt ger den traditionella vinnäringen med sina lokala druvor unika viner. Att få läsa om människor och kultur bakom detta, gärna med ett glas manzanilla till hands, vore spännande.” Vi kan inte annat än att hålla med Björn.
 
Mats i Helsingborg har en plan med sin vinst (som vi inte avslöjar här) men motiveringen antyder att någon som står honom nära är en sann vän av spansk vinkultur. Kanske att även Mats ges möjlighet att få uppskatta Johan Franco Cerecedas inspirerande reseskildringar i boken Vino!
 
Vetgirig är Thomas i Skövde. Allt om Spanien – kulturen, människorna och vinerna – vill han lära sig mer om. Vi lovar, allt detta och mycket mer kommer du att lära dig när du läser Vino! där författaren tar läsaren till nya upplevelser inom den spanska vinvärlden, sida efter sida.
 
Mycket nöje och trevlig läsning – grattis till vinnarna!

Vino! Älskade spanska viner av Johan Franco Cereceda
Nej, det här är inte en klassisk vinbok. Det här är, enligt redaktionen, en helt unik bok om Spanien som vinland. En bok som handlar om allt det runtikring vinet. Sagorna som man får höra när man reser runt i det klassiska vinlandet, och sen kan drömma sig vidare om på egen hand hemma i sin fåtölj. Kanske du inte rusar ut i köket för att laga spanska tapas, men du kommer definitivt att vilja lära dig mer om Spanien som vinland. Kanske häller du upp ett glas Rioja och läser ett kapitel till. Vino! av Johan Franco Cereceda kan du beställa här

Redaktionen
redaktionen@vinlistan.se

Publicerad 28 Maj 2019