Inspiration

Vill du bli champagneexpert?

mark

Branschorganisationen för Champagne – CIVC – har tagit fram en utbildning som de kallar MOOC – Massive Open Online Course.  Utbildningen innehåller två delar – en Classic och en Premium, den sista är avgiftsbelagd och ger ett diplom när man är klar.

Här hittar du länken till utbildningen: Champagne MOOC
 
Värt att nämna är att utbildningen är neutral ur producentperspektiv. Bakom produktionen står flera champagnehus tillsammans med Arnaud Lallement, 3-stjärnig kock, en historiker och forskare samt sommelierer. Kursen presenteras av Jérémy Cukierman som är Master of Wine.

Vår samarbetspartner, champagnehuset Pommery, har varit delaktig i produktionen av utbildningsmaterialet och Clement Pierlot, som är Cellar Master hos Pommery, förekommer i kursen.

Den första delen är indelad i 4 moment:

Framställningsprocessen
Terroiren i Champagne
Historik och ekonomi 
Hur man matchar champagne med mat. 

Det tar mellan 3-5 timmar att ta sig igenom utbildningen som innehåller många videoklipp och möjligheten att ingå i chatgrupper. 

Pommery Apanage Blanc de Blancs
Läs mer
Pommery Brut Royal Rosé
Läs mer
MER LÄSNING
internationella-pizzadagen
basta-matminnet
lakrits-och-vinprovning
MEST LÄSTA
sa-kyler-du-vinet-snabbt
sherry-till-allt-och-lite-till
provningsprotokoll
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.

Ditt meddelande skickades!