Välkommen till Vinlistan

Vinlistan är ett inspirerande digitalt nyhetsbrev som ges ut av Domaine Wines. Som gratis-prenumerant får du goda råd om mat och vin från oss. Vårt digitala nyhetsbrev innehåller vintips, inspiration och kunskap om vinregioner, vinstilar och en hel massa annat intressant på tema vin. Vi har även nya recept som matchas till vinerna varje månad. Vår ambition är att vara en källa till inspiration för dig som vill få tips om goda viner och lära dig mer om vin. Välkommen till Vinlistan!


Topp 3 favoriter just nu

Vinvärlden får besök av spännande nykomlingar hela tiden. Kanske är det dags för en ny favorit till middagen, eller som aperitif. Ta en titt på dessa viner som vi rekommenderar just nu. Du hittar dem på hyllan i butiker runt om i Sverige eller i beställningssortimentet på Systembolaget.


spannande-druva-med-lang-historia

Spännande druva med lång historia

Pinot noir är en av de druvor vi har odlat längst i världen vilket egentligen är lite märkligt – den är nämligen en av de absolut svåraste att bemästra i vingårdarna.
Läs mer »

pinot-noir-en-lattviktare-med-pondus

Pinot noir - en lättviktare med pondus

Pinot noir. Denna enormt älskade men oerhört kluriga druva. Svårodlad och bångstyrig som få ger den vinbonden extremt stora utmaningar men rätt behandlad i vingård och vineri uppstår ren och skär magi.
Läs mer »

orange-fargen-vi-har-kommit-att-alska

Orange – färgen vi har kommit att älska

Naturvin är det gamla sättet att göra viner, menar vissa. Andra menar att det är ett nytt påfund som har rötterna i Frankrike sedan 1960-talet. Termen i sig, naturvin, är även den svår att definiera.
Läs mer »

vin-till-pasksillen

Vin till påsksillen?

Att servera vin med påskens inlagda sill kan verka utmanande för vissa, men är det verkligen så? Genom att välja ett vitt vin med bra syra och en aning sötma kan man skapa en harmonisk kombination som kompletterar sillens syrliga och söta karaktär perfekt. Utmana traditionen och upptäck nya smakupplevelser vid påskbordet.
Läs mer »

Modern variation på kalkon – och en trestegsraket

recept

Smakrika nudlar, helstekt kalkon med libanesisk touch, timjandoftande pasta eller kanske en pokébowl - den här gången bjuder vi på inspiration som både mättar och …

Till receptet »

Pinsa med topping - 2 sorter

recept

Pinsa är som ett kärleksbarn mellan pizza och focaccia. Ett lite fluffigt seg-frasigt bröd som du toppar med allt som du tycker är gott. När …

Till receptet »
vin-till-pasksillen
Vin till påsksillen?

Att servera vin med påskens inlagda sill kan verka utmanande för vissa, men är det verkligen så? Genom att välja ett vitt vin med...
Läs mer »

italien-spritz-trendar
Italien - Spritz trendar

Aperitivo Spritz har fått ett uppsving de senaste åren. Den trendar på nästan varje uteservering både i Sverige och sitt...
Läs mer »

bitter-varfor-finns-stilen
Bitter, varför finns stilen?

Varför är smaken ”bitter” så svår att tycka om och vad kan den egentligen tillföra i en dryck? Våra instinkter säger åt...
Läs mer »

varfor-valja-alkoholfritt-vin-istallet-for-vatten
Varför välja alkoholfritt vin istället för vatten?

Självklart går det finfint att njuta av vårt formidabla svenska vatten till maten eller lyxa till...
Läs mer »