Arancini speciale (Friterade risbollar) med pestomajo och skinkflarn

Nästa gång du får risotto över så måste du testa dessa små godingar. Efter det kommer du alltid vilja få risotto över, jag lovar!

Foto: Charlotte Gawell

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

Börja med att göra Rödbetsrisotto
2 st skalade och finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad gul lök
300 gram färska skalade och rivna rödbetor
4 dl risottoris
0,5 dl vermouth, torrt vitt vin eller gärna Perlino Extra Dry
12 dl ljummen buljong
minst 1 dl riven parmesanost
smör
salt och peppar

Till Risbollarna 
150 g Philadelphiaost
2 ägg

Till friteringen
panko ströbröd
vetemjöl
ett uppvispat ägg
majsolja

Så här gör du

Börja med att göra risotton efter konstens alla regler. Du hittar beskrivningen här. Låt risotton svalna. Blanda sedan alla ingredienser i en skål till en kladdig röra. Låt stå kallt i minst 30 minuter för att lättare kunna rulla små bollar samt rulla dem i vetemjöl. Lägg dem sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbrödet. Sänk ner dem i den absolut jätteheta oljan och låt dem bli gyllenbruna. Ta upp dina bollar och låt dem torka en smula innan du toppar dem med majonnäs - och kanske ett skinkflarn som på bilden.

Vintips

Lancewood Sauvignon Blanc

Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.