Kokosfräst fisk med kokosris samt mango- chili- och avokadosalsa

Ris som kokas i kokosmjölk är gott till det mesta. Denna rätt med mycket smak av kokos passar både till vardagen men även till fest.

Foto: Anette Rosvall

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

600 gram fiskfilé (till exempel torsk, lax eller liknande)
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
salt och peppar

Kokosris
3 dl jasminris
3 dl kokosmjölk
3 dl vatten
salt

Mango- chili- och avokadosalsa
150 gram fryst mango i bitar
150 gram fryst avokado i bitar
1 tomat hackad i fina bitar
1 liten rödlök, finhackad
en kruka färsk koriander 
1-2 röd chili (ta bort kärnorna för lite mindre hetta)
saften från en halv citron
1 tsk muscovadosocker
0,5 dl olja
salt och svartpeppar från kvarnen 

Till servering
Isbergssallad
 

Så här gör du

Vi börjar med riset. Skölj det ordentligt med vatten, häll sedan alla ingredienser i en kastrull och koka på medelvärme tills riset är färdigt.
Sedan raskt över till salsan, lägg chili (helst utan kärnor), socker, citronsaft och olja i en mixer. Mixa tills du får en slät konsistens, smaka av med salt. Sedan hackar du och blandar alla övriga ingredienser. Häll över chilisåsen, blanda, smaka av och ställ åt sidan ett tag. 

Nu till fiskfiléerna. Dela dem i lagom stora bitar, doppa dem sedan i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i kokosflingor. Stek dem på ganska låg värme så bränns inte kokosen utan blir bara gyllenbrun och smarrig. 
Servera allt i krispiga isbergssalladblad – och njut! 
 

Vintips

Claude Val Blanc

Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.