Grön ärtsoppa med räkor och pepparrotskräm

På finkrogen skalar man ärtorna innan man gör denna soppa. I ett vanligt kök kan du bara använda en sil.

Foto: Anette Rosvall

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

1 liten gul lök 
250 gram frysta ärtor
en skvätt gräsig olivolja  
två nypor timjan 
1 dl vitt vin 
buljong så det täcker ärtorna
0,5 dl grädde 

cirka 1 dl räkor

1 dl crème fraîche
1 msk pepparrotsvisp 
4 msk finhackad gräslök 
 

Så här gör du

Pepparrotskräm 
Förbered först pepparrotskrämen. Finhacka gräslöken, vispa crème fraîche och pepparrot. Smeten blir först lös och sedan hård igen. Ställ i kylen tills det är dags att servera.

Grön ärtsoppa
Lägg den hackade löken i kastrullen tillsammans med en skvätt olja, låt löken sakta bli genomskinlig. Lägg i timjan och sedan vinet, låt alkoholen koka bort. Sänk värmen och häll på ärtorna. Häll på buljongen till halva nivån av ärtorna och låt det hela få ett snabbt uppkok. Mixa soppan slät, sila om du vill ha soppan helt slät. Tips! Pressa ärtorna mot silen så du får med all smak. Tillsätt sedan grädden och servera i små fina koppar med räkor och pepparrotskräm. 
 

Vintips

Fontana Candida DOC

Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.