Grillad hjärtsallad med stingig räksallad

Har du provat att grilla sallad någon gång? Inte det! Då är det dags, salladen får en krispig yta och blir lite sötare… supergod till den här krämiga dressingen och söt-syrliga räksalladen. Prova vettja!

Foto: Anette Rosvall

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

Räksallad för fyra personer

1 dl skalade räkor 
1 dl avocado i bitar (finns i frysdisken)
1 dl mango i bitar (finns i frysdisken)
0,5 dl finhackad gräslök
50 gram körsbärstomater, delade i kvartar
1 röd chili, finhackad 
2 st hjärtsallad, delade på hälften

Dressing 
1 msk dijonsenap 
0,5 dl mild fet yoghurt 
1 pressad vitlöksklyfta 
Salt 
Svartpeppar 
1 dl fin olja 
 

Så här gör du

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till salladen och ställ den sedan åt sidan. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ även den åt sidan. Dela salladen i två delar och grilla/stek den snabbt i mycket het olja så den får en krispig yta på snittytan. 

Nu är det dags att lägga upp. Lägg hjärtsalladen med den krispiga sidan upp. Häll dressing över så att dressingen åker ner i salladen. Lägg nu räksalladen över alltihop. Strö gärna lite extra gräslök över, ät och njut!  
 

Vintips

Côté Mas Rosé Organic

Läs mer

Marqués de Cáceres Rosado

Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.