Friterad avokado med jordgubbs- och rabarbersalsa

Vegetarisk taco med smak av sommar. Servera i tortillabröd tillsammans med chimichurri och en god majonnäs.

Foto: Anette Rosvall

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

Till 2 hungriga personer 

Salsa
1 rabarberstjälk, fint hackad
1 rödlök, fint hackad
6-8 jordgubbar, fint hackade
En liten knippa hackad koriander
4 msk olivolja
En liten skvätt flytande honung
3 msk rödvinsvinäger
Salt och peppar


Avokadobitarna
2 avokado
2 ägg, vispade
2 dl vetemjöl
4 dl panko
Salt och svartpeppar
En nypa lökpulver 
En rejäl skvätt olja till stekningen 

Dryckestips
Bolla Prosecco Organic
 

Så här gör du

Gör först din salsa. Blanda alla ingredienser förutom jordgubbarna, smaka av och låt stå tills avokadobitarna är klara. Precis innan servering vänder du ner jordgubbarna också i salsan. 

Blanda vetemjöl med kryddorna. Dela varje avokado i 8 delar, vänd dem i vetemjöl, sedan ner en sväng i äggvisp, till sist en omgång i pankofraset. Allra sist värmer du oljan i en stekpanna. När den är ultrahet, låter du avokadobitarna hastigt få färg först på ena sidan och sedan på andra. 

Servera sedan dina friterade avokadobitar med grönsaker, salsa, chimichurri, en god majonnäs och tortillabröd.

Se recept på chimichurri här.

Servera gärna tillsammans med ett glas Bolla Prosecco Organic – en ekologisk och elegant prosecco. 

Vintips

Bolla Prosecco Organic

Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.