Klassisk räkcocktail

Är du också svag för retro-klassikerna? Om du är lite noga med vilka räkor du använder och gör såsen själv så blir detta en riktig delikatess.

Foto: Anette Rosvall

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

Till 4 personer 

Rhode Islandsås
8 msk majonnäs 
1 msk Heinz chilisås
2 tsk Worcestershiresås
Tabasco 
2 tsk citronsaft 
2 tsk sherry
smaksätt med salt och peppar

Till själva salladen
300 gram fina räkor
2 st små fina gemsalladshuvuden
10 cm skalad gurka
1 avokado 
2 msk citronsaft
2 fin olja 
50 gram sockerärtor
finhackad dill

Toppa med dill och cayennepepper

Så här gör du

  1. Börja med såsen som du gör så här: Vispa majonnäsen tills den blir lite lös, tillsätt alla andra ingredienser och smaka av med tabasco, salt och peppar. Ställ kallt tills det är dags för servering. 
  2. Skala räkorna och lägg dem åt sidan, på ett papper om de är lite blöta. 
  3. Skär salladen tunt och börja med att lägga den i botten på dina serveringsglas. Ta bort den blöta mittdelen på gurkan, skär grönsakerna i tunna skivor eller mindre bitar. Blanda dem med finhackad dill, citronsaft och olja, smaksätt med salt och peppar. Dela upp grönsakerna fint mellan glasen.
  4. Ta nu hälften av såsen och blanda ner hälften av räkorna där i. Dela upp detta mellan glasen, toppa nu härligheten med resten av räkorna och dekorera med dillvippa och cayennepeppar. 

Servera direkt och njut!
 

Vintips

Patriarche Bourgogne Blanc Cuvée des Visitandines

Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.