Frasig kyckling med tomatsås

Toppad med en rejäl bit mozzarella som får smälta över kycklingen.

Foto: Anette Rosvall

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

Till fyra personer

8 tunna skivor kyckling (finns att köpa färdigskivad)
cirka 1,5 dl majsgryn (polenta)
1 ägg
salt, socker, svartpeppar
olivolja

Tomatsås
smör
2 st tomater på burk 
1 kruka basilika
1 stor finhackad gul lök
50 gram selleri, fint hackad 
5 vitlöksklyftor, först bankade och sedan grovt hackade
6 msk tomatpuré
2 nypor chiliflingor
salt
socker

Garnering
8 skivor mozzarella
1 näve gröna oliver, grovt hackade
oregano
 

Så här gör du

Börja med att sätta ugnen på 200°.

Sedan sätter vi fart med tomatsåsen. Ner med vitlöken i det fräsande smöret. I med resten av ingredienserna och låt det puttra under lock på svag värme. Medan såsen puttrar långsamt tar du itu med kycklingen.

Doppa dina tunna skivor kyckling i ägget (som du vispat ihop med lite salt, peppar och socker) och efter det doppar du dem i polentan, så att grynen verkligen täcker hela biten. Stek schnitzlarna i olivolja, ett par minuter på varje sida, och låt dem sedan rinna av på lite hushållspapper.

Prima! Nu är maten snart klar, håll bara ut lite till.

Lägg schnitzlarna i en ugnsfast form, strö på lite salt och oregano. Sedan snajsar du till det genom att placera en rejäl bit mozzarella på varje schnitzel. Snyggt! Häll över tomatsåsen, strössla på oliverna och sätt in i ugnen i ca 10 minuter (osten ska hinna smälta). 

Servera med pasta, eller risotto och en riktigt god grönsallad.
 

Vintips

RUA Pinot Noir

Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.