Päron, brie- och prosciuttowraps

Frukt, ost och skinka ger sötma, tugg och sälta i skön förening.

Recept: Håkan Larsson

Det här behöver du

Till 4 personer

2 fasta päron
6 stora eller 12 mindre skivor prosciutto eller annan lufttorkad skinka
125-150 g brie eller camembert

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 180°. Tvätta, halvera och kärna ur päronen. Skär varje halva i tre klyftor.

2. Dela 6 skivor prosciutto på längden (om de är stora). Lägg en päronklyfta på varje skiva och därefter en smal skiva ost. Rulla om prosciutton och lägg på bakpappersklädd plåt.

3. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter till skinkan är knaprig och päronet mjukt. Låt svalna något innan servering.

I väntan på gästen
Wrapsen kan stå lindade och klara i kylen i väntan på gästerna, men ska gräddas i direkt anslutning till serveringen.

I glaset
Den feta osten ropar på syra i vinet, men här krävs också lite krydda och kraft.
Österrikiska 4587 Leth Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken, 89 kr, bjuder på allt till bra pris.

Vintips

Leth Duett Riesling Grüner Veltliner

Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.