Bubblig melon-, hallon-, päron-, och myntasallad

Det här är en lätt och fruktig efterrätt som passar alldeles utmärkt efter en tyngre middag.

Foto: Anette Rosvall

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

Till 8 personer

4 mogna päron
1 melon av valfri sort, t ex galia- eller nätmelon
150 gram färska hallon
Några kvistar mynta 
En skvätt Bolla Prosecco 

 

Så här gör du

Dela melonen på hälften men se till att skalet förblir helt, det skall användas till skål. Tag ut kulor av köttet med ett kuljärn. Om du inte har ett kuljärn så går det lika bra att skära melonköttet i fina kuber. Gör sedan likadant med päronen.

Finhacka myntan och blanda sedan melon, päron och mynta med en skvätt prosecco och låt sedan salladen stå kallt till precis innan servering. Då blandar du ner hallonen och lägger sedan salladen i ena halvan av melonskalet och serverar till Bolla Prosecco.  

Vintips

Bolla Prosecco Organic

Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.