Emmas spanska gryta

God och lättlagad allt-i-ett-gryta med chorizo, potatis, lök och röd paprika. Perfekt tillsammans med bröd och ett glas rött.

Foto: Anette Rosvall

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

6 portioner 

2 gula lökar
600 gram chorizo
3 st röda paprikor
8-12 potatisar (beror lite på storleken)
1 röd chilifrukt
1 msk olivolja
1 tsk torkad timjan 
6 msk tomatpuré
4 dl vitt vin eller vatten
2 st buljongtärningar
salt och svartpeppar 

Så här gör du

Skala, rensa och skär alla ingredienser i klyftor.

Värm oljan i en järngryta, fräs först tomatpurén och sedan resten av ingredienserna i den heta oljan.

Häll på vin och tillsätt sedan alla kryddor, låt puttra i 15-20 minuter tills alla ingredienser är färdiglagade.

Servera med ett gott bröd och ett smarrigt vin. 

Stylingtips! 
Gråa djupa tallrikar med silverskedar på duk med virkade handdukar i grönt ser extra inbjudande ut.

Vintips

Marqués de Cáceres Crianza

Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.