Pizza Bianca

Roma! Firenze! Napoli! De bästa pizzorna är de som kommer från Italien. Baka en med lufttorkad skinka och fikon redan ikväll och invänta applåderna.

Det här behöver du

Till fyra personer

125 g ricotta
100 g mozzarella
50 g parmesan
olivolja
valfri topping

Pizzadeg:
2,3 dl iskallt vatten 
30 g jäst 
1 msk olja 
2 tsk salt 
6,5-7 dl mjöl + extra till utbakning
 

Så här gör du

Vispa ihop vatten, jäst och olja i degblandarens bunke. Tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen till en jämn degboll. Låt  jäsa i 1-1,5 timme i bunken med plast över. Ta upp degen, dela och forma den till 4 bullar à ca 200 g. Lägg på en bricka och ställ i kylen med en blöt handduk över i minst 5 timmar.  Vill du korta tiden, använd ljummet vatten – då går det fortare, men blir inte riktigt lika gott!
 

När degen vilat klart

Värm ugnen till maxvärme (250-300°C), använd gärna pizzasten om du har. Mjöla bakbordet. Kavla ut degen så tunn som möjligt,  ca 30 cm i diameter. Pensla med lite olivolja. Bred ut ricotta i ett tunt lager, strö över parmesan och fördela småbitar av mozarella. Baka av pizzan. Toppa med t.ex lufttorkad skinka, fikonklyftor och ruccola. Ringla över lite olivolja och balsamico-creme eller honung. Avsluta med flingsalt och nymalen svartpeppar. 

Njut!

Vintips

Ecoltura Spumante Rosé Extra Dry

Läs mer

Ecoltura Prosecco Extra Dry

Läs mer

Côté Mas Rosé Organic

Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.