Löjromspanacotta - med dill och citron

En perfekt påskförrätt! Enklare än du tror och godare än du kan motstå.

Foto: Anette Rosvall

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

6 portioner

2 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
2 gelatinblad
salt och svartpeppar efter smak
1 knippa hackad gräslök
1 stor msk löjrom/forellrom per person
dill, citron, finhackad rödlök att dekorera med

Varsin brödskiva och smör att steka i

Så här gör du

Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Värm grädden en aning i kastrull, tag bort från värmen, krama ur gelatinbladen och låt smälta ner i grädden. Låt svalna.

Finhacka löken och blanda ner gräddfil och lök i grädden. Smaka av med salt och peppar.

Fördela smeten i 6 st glas, cirka 1 dl per portion och ställ i kyl att stelna ca 4 timmar.

Toppa pannacottan med en stor matsked löjrom, garnera med dill och citron.

Servera med en varsin smörstekt brödskiva till detta smarriga.

Påskmeny
Löjromspannacotta – en krämig förrätt med dill och citron
Enklare än du tror och godare än du kan motstå. En perfekt påskförrätt!
 
Påsklamm med rösti och plommon- och lakritssås              
Klassiskt lamm som höjs en nivå av krispig potatis och en härligt sötsyrlig sås.
 
Påsklax – ”saumon au papiotte” med färskpotatis och dillmajonnäs
Lax i papper gör fisken både vackrare och godare. Servera med klassiska tillbehör.
 
Påsktårta – cheesecake med vit choklad och rostade hasselnötter
En bakad cheesecake med så här stora smaker imponerar på gästerna.

Vintips

Bolla Prosecco Organic

Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.