Fredagspasta med rimmat fläsk och brynt spetskål

Duka upp en bit av Italien och överraska vännerna. En riktigt mustig, snabblagad pasta är perfekt för fredagskvällen, när hungern är större än tiden är lång.

Recept: Håkan Larsson

Det här behöver du

Till fyra personer

4 portioner pasta, t ex tagliatelle eller pappardelle
300 g rimmat sidfläsk
200-300 g spetskål
2 msk smör till stekning
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1-2 dl riven parmesan
50 g grovhackade valnötter, ev rostade

Servering:
riven parmesan

Så här gör du

1. Koka pastan och låt rinna av. 

2. Strimla fläsket och kålen. Stek först fläsket knaprigt, bryn sedan kålen i smör så den mjuknar och får färg.

3. Koka upp grädden. Blanda ner pasta, äggulor och parmesan, ta från värmen och rör om väl.

4. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, fördela fläsk och kål över och toppa med nötter.

Utan kött 
Den som vill kan byta fläsket mot räkor. Bryn kålen tillsammans med lite hackad vitlök och vänd ner räkorna hastigt på slutet, de ska bara bli genomvarma.

 

Vintips

Ecoltura Appassimento Spago

Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.