Foto: Anette Rosvall
nudelsallad-med-sting

Asiatisk biffsallad med sting

Här bjussar vi på ett nytt recept på en stingig nudelsallad som går att göra på grillrester. Stingigheten styr du själv med mycket eller lite chili. Smaklig spis!

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

Biffsallad

600 gram biff eller karré (använd gärna resterna av det kött du grillade igår) 
300 gram nudlar, vi valde äggnudlar (koka enligt förpackningen)
Här kan man använda grönsaker efter tycke och smak, t ex:
2 stora morötter, hyvlade i långa strängar
10-12 sugarsnaps, skurna i tunna fina bitar
12 små körsbärstomater i halvor
4 stycken stänglar salladslök, tunt skivade 
2 röda paprikor, tunt skurna

Dressing

2 st lime, pressade
2 stora vitlöksklyftor, rivna
2,5 cm färsk ingefära, fint riven 
0,5 dl fisksås
0,5 dl sesamolja (eller mer om så önskas)
0,5 dl japansk soya 
0,5 ponzusås (går att byta ut mot hälften limejuice blandat med hälften soya)
1 nypa socker, eller honung
1-3 röda chilis fint hackade (välj efter smak och behag)
0,5 kruka färskt koriander hackas (spar de fina bladen och toppa salladen med) 

Garnering

0,5 kruka koriander, toppa salladen med de fina bladen 
1 msk rostade cashewnötter

Så här gör du

Börja med dressingen så att den sedan får stå och dra. Pressa lime i en skål, ner med riven vitlök och ingefära samt resten av ingredienserna. Smaka av med salt, peppar, socker, hetta eller syra så dressing blir så god som du vill ha den. Ställ åt sidan! 

Stek köttet som du vill ha det, eller använd gårdagens grillrester. Blanda ihop alltsammans och servera med koriander, rostade cashewnötter och ännu mer dressing. 

Vintips

Leth Duett Riesling Grüner Veltliner
Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.