Mousserande

Restips Italien – Valdobbiadene

Dagslånga utflykter, vandringar och smakrika traditioner – i Valdobbiadene hittar du vackra vingårdar och ändlösa vyer över det italienska landskapet.
Läs mer »»

Prosecco – Vinlistan reder ut

Vill du veta mer om det mest sålda mousserande vinet i världen? Den beryktade Proseccon kommer från ett område så vackert att det världsarvsklassats av UNESCO.
Läs mer »»

Guldkorn i vintermörkret

Vi tipsar om några guldkorn i vintermörkret. Ljuset börjar sakta återvända, och tar över från det slukande mörker vi varit inbäddade i under de ljusfattiga månaderna november, december och januari. Dock är det en bit kvar även om vi, så att säga, ser ljuset i tunneln.
Läs mer »»

Vit månad – alkoholfritt på det nya året

Januari. En månad att smälta mängder av intryck från julfirande, nyårskalasande och trettonhelgsfestande. För kontemplation och återhållsamhet. En månad vi gärna sparar in lite på utgifterna efter storhelgernas utsvävningar.
Läs mer »»

Vinets Historia och Vinets Dag i januari

Vin har framställts i många tusen år. Faktum är att arkeologiska bevis styrker att vin framställdes 6 000 år f.Kr i lerkärl, så kallade amforor. Förmodligen har man dock odlat och framställt vin mycket längre än så, kanske till och med ända tillbaka till när vi människor blev bofasta.
Läs mer »»

Söta bubblor från Australien

Äntligen sommar, en tid för ledighet och njutning. Helst utomhus och kanske med ett glas lätt bubblande vin? Söta och lätt pärlande bubblor. Solmogna jordgubbar, rabarber, mogna stenfrukter och vit choklad, en smak av sommar helt enkelt.
Läs mer »»

Skåla med Richard Juhlins alkoholfria bubbel

Det finns många tillfällen då drycker med alkohol inte passar in. Men det går faktiskt att njuta av bubblande dryck ändå.
Läs mer »»

Med smak av sommar

Vinlistan rekommenderar vin till sommarmaten. Läs våra tips och inspireras.
Läs mer »»

Se intervjun med Richard Juhlin

Klas Lindberg som driver Portal Restaurang i Stockholm intervjuar Richard Juhlin. Se intervjun här och ta del av Richards historia kring hans arbete med alkoholfritt.
Läs mer »»

Champagne och de (o)kända druvorna

Vet du vilka druvor som är tillåtna inom framställningen av champagne?
Läs mer »»

Det bubblar i världen

Vare sig vi befinner oss i Italien, Spanien eller Frankrike – det finns alltid en sort, eller flera, av mousserande vin.
Läs mer »»

När världens främsta Champagne-expert får välja

Richard Juhlin – känd som champagne-expert & världsrekordhållare i antalet provade champagner (till idag 11 688 st).
Läs mer »»

Prosecco - omåttligt poppis

Prosecco har tagit hela vinvärlden med storm. Det är idag världens mest exporterade mousserande vin. Men vet du vad det är som gjort Prosecco så populärt?
Läs mer »»

Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.