Rött

Smaka på druvan nebbiolo
I norra Italien, särskilt i regionerna Piemonte och Lombardiet, finns en druva med friska tanniner, hög syra och röda syrliga bär. Den går under namnet nebbiolo.
Läs mer »»

Området Valtellina – maten & vinet
Följ med till Valtellina, smaka på områdets viner och härligt rustika mat.
Läs mer »»

Passion och kraftfulla viner
Att göra vin på torkade druvor är en tradition som används sedan länge. Du känner säker till amaronevinerna, men det finns andra som är värda vår uppmärksamhet.
Läs mer »»

Amarone och dess druvor
De flesta av oss känner nog till vinet Amarone. Men vilka druvor används för att framställa en äkta Amarone på?
Läs mer »»

Bolla – historisk årgång skördas
Dras med och känn historiens vingslag från 1883 i en minifilm från vingårdarna i Valpolicella.
Läs mer »»

Skördetider för vingårdarna i Europa
Det är dags för skördefest! Från slutet av augusti och ända in i november är tiden för skörd i Europas vingårdar.
Läs mer »»

Säg hola till vår producent i Rioja!
Säg hola till vår producent i Rioja – Marqués de Cáceres! Marqués de Cáceres är en riktig klassiker i Rioja. En tidlös producent som ändå vågar ta ut svängarna.
Läs mer »»

Gamla lagar och nya regler i Rioja
Det finns gott om lagar och regler i vinbranschen och olika vinområden. Regionen Rioja i Spanien är inget undantag.
Läs mer »»

Mäktiga malbec
En druva som härstammar från franska Bordeaux, men som har hittat hem i Argentina. Passar till saftiga stekar eller kanske en asado – ordet för grill på argentinska. Med sina aromer av plommon, kryddor, jordgubbar och viol är den en smaksensation för gommen.
Läs mer »»

På besök hos Navarro Correas
Hos en av Argentinas största vinproducenter finns ett brett utbud av viner för alla smaker. Här tar man gärna emot besök och ger guidade turer bland vinrankorna.
Läs mer »»

Bella Italia!
Att Italien är molto bella är vi alla överens om. Det är också kontrasternas land med stora skillnader mellan norr och söder.
Läs mer »»

Vi besöker Akarua på Nya Zeeland
Följ med oss till Nya Zeeland när vi hälsar på hos producenten Akarua.
Läs mer »»

Lakrits & vin – smaka på det!
Inbitna vinvänner tvekar kanske att kombinera lakrits och vin i en och samma mening. Men lakrits och vin går utmärkt ihop. Ett plus ett blir tre, inte två. Men hur då?
Läs mer »»

Domaines Paul Mas – med miljön i fokus
Visste du att Languedoc-Roussillon är Frankrikes största vinregion? Följ med till Frankrike och regionen Languedoc-Roussillon där vi besöker vingården Domaines Paul Mas.
Läs mer »»

Spago - en snackis
Senaste heta trenden ”spago” har blivit lite av en snackis runt middagsborden. Men, vad är spago egentligen och var kommer det ifrån?
Läs mer »»

Syrah eller shiraz?
Pepprigt, mulligt eller fruktigt och mjukt. Druvan syrah anpassar sig efter var den växer. Vad föredrar du?
Läs mer »»

En revolutionerande vinidé
Visste du att man från början inte sålde Amaroneviner, utan bara drack det hemma? Upptäck Amarones stolta historia!
Läs mer »»

Upptäck påvens nya slott
Chateauneuf-du-Pape betyder påvens nya slott och syftar på de slott som påvarna spenderade sina lediga sommardagar i under 1300-talet. Fint ska det vara om man är påve.
Läs mer »»

Tango och grillfest
Tango, stora grillfester och passion. Argentina är väl värt att bekanta sig närmare med, inte minst när det gäller den stora bredden av viner.
Läs mer »»

Kärt barn med många namn
Den spanska druvan tempranillo är tveklöst en av de viktigaste druvorna i Spanien. För att inte säga hela vinvärlden. Den innehar också, tveklöst, ett rekord i antal synonymer.
Läs mer »»