Vitt

Guldkorn i vintermörkret
Vi tipsar om några guldkorn i vintermörkret. Ljuset börjar sakta återvända, och tar över från det slukande mörker vi varit inbäddade i under de ljusfattiga månaderna november, december och januari. Dock är det en bit kvar även om vi, så att säga, ser ljuset i tunneln.
Läs mer »»

Vinlandet Australien
Stora fylliga viner på shiraz och smörig ekfatslagrad chardonnay. Så kunde man sammanfatta vinstilen i Australien, i alla fall för 20-30 år sedan.
Fylliga viner med mycket frukt och smak finns kvar. Men istället för att enbart fokusera på att kvantitet har man ökat kvalitén och även börjat experimentera med nya och spännande internationella druvor.
Läs mer »»

Skåla med Richard Juhlins alkoholfria bubbel
Det finns många tillfällen då drycker med alkohol inte passar in. Men det går faktiskt att njuta av bubblande dryck ändå.
Läs mer »»

Se intervjun med Richard Juhlin
Klas Lindberg som driver Portal Restaurang i Stockholm intervjuar Richard Juhlin. Se intervjun här och ta del av Richards historia kring hans arbete med alkoholfritt.
Läs mer »»

Skördetider för vingårdarna i Europa
Det är dags för skördefest! Från slutet av augusti och ända in i november är tiden för skörd i Europas vingårdar.
Läs mer »»

Chablis till höstens skaldjur
Svalt, friskt och som gjort för att möta skaldjur, pinfärsk fisk och värmande grytor med smaker av havet. Chablis är valet i höst.
Läs mer »»

Verdejo – en välsmakande skönhet
Spanien har en mängd inhemska druvor och förknippas ofta med röda viner. Idag tar vi istället en titt på den vita sidan av landets vinvärld.
Läs mer »»

Följ med till Rueda!
Rioja, Jerez, Barcelona och Baskien i all ära. De är kända och omtalade platser och städer i Spanien, som många nog redan har besökt. Idag åker vi till Rueda istället.
Läs mer »»

Intervju med Franz Leth
Det är vår och snart dags för den nya årgången 2020 från Weingut Leth att lanseras. Vi tog kontakt med Franz Leth, på familjevingården i Österrike för att prata om den nya årgången, god mat till Leth-vinerna och framtiden.
Läs mer »»

Vackra viner från Sydafrika
Från kraftfull shiraz till uppfriskande chenin blanc. Vinlandet Sydafrika har viner och smaker för alla.
Läs mer »»

På besök hos Franschhoek Cellar i Sydafrika
Följ med till vår producent Franschhoek Cellar, som ligger i hjärtat av Coastal Region i Sydafrika.
Läs mer »»

Vi hälsar på hos Weingut Leth
Familjefirman Weingut Leth är en stor favorit hos den svenska vinkonsumenten, och även hos oss här på Vinlistans redaktion.
Läs mer »»

Nyheter om Weingut Leths stora renoveringsarbete och årets skörd
Hos Weingut Leth tas nya spadtag för att ge mer utrymme för framtidens skördar på vingården.
Läs mer »»

Det perfekta vårvinet
Så här års börjar maten ofta bli lättare och i glaset önskar många därför pigga vita viner. Vi har tips på de vårigaste vintyperna – i kombination med härlig vårmat.
Läs mer »»

Chardonnays många ansikten
”Jag dricker inte chardonnay, men ett glas Chablis går ner”. Har du hört den förr? De flesta älskar nog chardonnay egentligen – det gäller bara att välja rätt vin.
Läs mer »»

Pigg, frisk och lättgillad!
Kiwi, nyklippt gräs, krusbär, burksparris, nässlor och kattkiss på svartvinbärsbuske. Sauvignon blanc är en druva som många faller för.
Läs mer »»

Osvenskt stolt guldvinnare
Låt oss presentera: Årets vin(n)are i kategorin vitt vin. Lite osvenskt och skrytsamt kanske – men är man stolt så vill man ju gärna berätta för de man gillar. Dig till exempel.
Läs mer »»

Kryddig druva i Österrike
Vet du vilken druva som har smaker av peppar, aprikos och grapefrukt? Läs mer för att få svaret då vi besöker landet med en vinproduktion av högsta klass.
Läs mer »»

Den gulögda pingvinen
I motsats till vad många tror så är Nya Zeeland och Sverige inte varandras antipoder, det vill säga den plats man kommer till om man gräver sig genom jordklotet.
Läs mer »»