Nyhetsbrev

Riesling – Ädel druva med många ansikten

Riesling är en av världens äldsta, mest älskade och ytterst distinkta druvor, känd för sin aromatiskt fruktiga profil och sin förmåga att uttrycka terroir – det vi kallar känsla av ursprung. Med rötter i medeltidens Tyskland och genetiska kopplingar till några av världens viktigaste druvsorter har riesling en självklar plats på vinvärldens prispall.

LÄS MER »

Primörer och riesling – En match made in heaven

Rieslingviner finns i en uppsjö av stilar och ibland kan det vara klurigt att veta vilken sockerhalt vinet bjuder på. Här är förklaring och tips på mat att servera till olika stil på riesling, med hälsningar från redaktionen på Vinlistan.

LÄS MER »

Soppa på nässlor med rökt lax och pepparrotskräm på kavring

Förena nytta med nöje! Att göra soppa på ogräs är nyttigt, smart och hållbart. Du får bort nässlor och kirskål från din tomt och det kostar inte ett öre. Det blir en festmåltid med den lilla mackan vid sidan om, men funkar lika bra på egen hand.

LÄS MER »

Getostpaj med nässlor och tomater

En paj med getost och nässlor. Självklart går det att använda andra gröna örter som kirskål eller persilja.

LÄS MER »

Vill du få härliga recept, våra senaste tips och vinkunskap direkt i din inbox? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Fyll i din E-post här