Om oss

Vinlistan ges ut av Domaine Wines - en svensk vinimportör med vin från världens alla hörn i sin portfölj.

Det finns många bra viner i Sverige. Och många duktiga leverantörer bland de över 800 som är verksamma idag. Därför är vi väldigt stolta över att vara en av de största leverantörerna av vin på den svenska marknaden.

Vår affärsfilosofi

Vi importerar viner från jordens alla hörn. Men bara om de uppfyller våra krav – ett vin skall vara väl värt sitt pris, oavsett hur mycket du betalar. Och i linje med vår kvalitetsfilosofi, har vi valt bort de billigaste vinerna. Arbetet på vingårdarna ska vara miljövänligt och hållbart. Våra samarbeten med vinproducenterna runt om i världen bygger på långsiktiga och personliga relationer. Sedan vårt företag grundades för över 20 år sedan har vi vuxit genom egen erfarenhet. Ett långsiktigt arbetssätt, strategiska målsättningar och ett nära samarbete med våra partners är vår väg framåt. 

Vinlistan i nytt format

Redan tidigt i företagets historia bestämde vi oss för att dela med oss av vår kunskap till vetgiriga vinvänner och tipsa om bra viner som finns att köpa i Sverige – nyheter, gamla godingar, prisvärda, unika viner – en bra mix av viner som vi är stolta att representera. Vi gav under många år ut VINLISTAN i tryckt form, sedan några år tillbaka finns VINLISTAN digitalt för att nå vinintresserade i hela landet med tips, kunskap och inspiration på ett lättillgängligt sätt.

Kul att du hittat hit - välkommen till oss på Vinlistan!