Nyhetsbrev
Champagne funkar "alltid"
Champagne är långt ifrån bara en flärdfull festdryck för nyårskalas, jubileumsskål och mingel. Den är naturligtvis det OCKSÅ. Men denna finessrika dryck är tillika en av vinvärldens mest tacksamma och matvänliga drycker.
Utmaningar i Champagne
Framställningsprocessen och den långa lagringen är mycket krävande, kostsam och arbetsintensiv i Champagne. Detta är dock långt ifrån allt som bidrar till att producera denna ljuvliga, unika och exklusiva produkt.
Lobsterrolls på brioche
Det här är en lyxig variant på skagen men det går för all del att byta ut hummern mot både räkor, lax och krabba om du vill. Om du inte är på humör att baka så finns det korvbröd i briochedeg i välsorterade livsmedelsaffärer. De fungerar utmärkt till den här rätten
Krispigt rostad jordärtskocka med smetana, syrad lök och rom
Jag är väldigt förtjust i jordärtskockor och brukar servera dem antingen som soppa eller puré. Men ett ypperligt sätt att tillaga de små skockorna är det här. De blir rostade krispiga på ytan och alldeles mjuka och vänliga inuti. Passar utmärkt som tilltugg till ett glas bubbel!