3 sorters smörrebröd
Côté Mas Rosé Organic »
Alla recepten är för 2 personer
Stevens laxmacka
2 skivor rågbröd
4-6 skivor kallrökt lax per person
cirka 60 gram färsk babyspenat
1 liten vitlöksklyfta
0,5 dl vispgrädde
2 förlorade ägg
2 tsk färskost
salt och svartpeppar
Smörrebröd med picklade grönsaker
2 skivor rågbröd
2 tsk färskost
6-8 skivor tunt skivad rostbiff
0,5 dl currymajonnäs
Servera med pickles och sallad
Skagenrundlar
2 brödskivor
cirka 40 st skalade räkor
1 dl skagenröra
en liten klick rom (efter smak och plånbok)
servera med citron, sallad och eventuellt dill
Skagenröran
800 gram skalade räkor
16 msk majonnäs
8 msk crème fraiche
12 msk fint hackad dill
4 msk färskpressad citronsaft
1,5 cm pepparrotsvisp på tub
Stevens laxmacka med förlorat ägg och gräddstuvad spenat
Bred färskost på rågbröden och lägg sedan upp dem på en fin tallrik. Lägg den färska spenaten i en stekpanna och när den sjunkit ihop, fyll på med vitlök och grädde och låt koka ner tills det blir en tjock stuvning. Smaka av med salt och peppar. Fördela stuvningen över brödet och lägg sedan laxskivorna över.
Förlora ditt ägg, antingen i mikrovågsugnen – knäck ägget i en kopp – kör det i 10 sekunder på medium värme. Eller i en kastrull med kokande vatten och några droppar ättika. Vält sedan ägget över mackan och dekorera med krasse, servera gärna med grön sparris.
Smörrebröd med picklade grönsaker och currymajonnäs
Bred färskost på rågbröden och lägg upp dem på en fin tallrik. Lägg sedan rostbiffen snyggt däröver, lägg rejält med pickles bredvid och servera med en rejäl klick currymajonnäs. Dekorera gärna med tunt skivad schalottenlök.
Currymajonnäs gör du enkelt så här. Blanda 0,5 dl färdig majonnäs med 1 msk curry och 2 msk mango chutney, smaka av med salt och peppar och låt stå ett tag så smakerna gifter sig. Mums!
Skagenrundlar
Börja med skagenröran. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå ett tag så att smakerna går ihop sig.
Lägg sedan sallad på brödet, fördela räkorna i en ring runt kanten, fyll på med skagenröra och toppa med rom. Dekorera med citron och eventuellt en dillvippa.