Afternoon Tea
Innocent Bystander Moscato »
Trekantssmörgås med tonfiskfyllning (20 trekanter)
10 rostbrödsskivor
cirka 100 gram tonfisk (en liten burk)
1 dl yoghurt
1 dl majonnäs
10 cm fint finhackad purjolök
2 kokade och hackade ägg
1 msk finhackad kapris
salt och svartpeppar enligt smak
smör att bre smörgåsarna med
Cupcakes med citron och flädersmak (blir minst 20 små)
0,5 dl mjölk
100 gram smetana eller crème fraiche
6 ägg
450 gram rumstempererat smör
450 gram socker
450 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
zest från en citron
saften från 1 citron
6 msk flädersaft
Frosting
250 gram rumstempererat smör
300 gram crème cheese
700 gram florsocker
zest från en citron
Peach Ice Tea
1 liter kokande vatten
4 dl löst packade myntablad
3 påsar svart te
400 gram halvtinad citronsorbet
1 dl persikonektar
cirka 1 dl rårörsocker
1 liter ginger ale
Scones med vispad rosa mascarponekräm
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl crème fraiche
1,5 dl iskallt vatten
1 nypa salt
Rosa mascarponekräm
1 burk mascarpone
1 nypa vaniljsocker
rivet skal från en halv citron
150 gram frysta hallon
Trekantssmörgås med tonfiskfyllning
Bred ett tunt lager smör på alla brödskivor. Blanda resten av ingredienserna till en röra som fördelas ut på 10 av brödskivorna. Lägg de andra skivorna som lock och tryck till lite försiktigt. Skär bort kanterna och dela på diagonalen till tjusiga trekanter.
Cupcakes med citron och flädersmak
Sätt ugnen på 175 grader och vispa ihop ägg, crème fraîche och mjölk, ställ åt sidan. Vispa socker och smör fluffigt och sikta ned mjöl och bakpulver samt äggsmeten och blanda ihop till en tjock kaksmet. Dela upp i cupcakeformar/muffinsformar
Baka av i cirka 15 minuter eller tills de är fasta igenom. Blanda saften med citronsaften och stick hål i kakorna med en pinne. Dela upp citron/fläder-vätskan över kakorna och låt dem svalna helt. Låt stå kallt helst över natten i kylskåp innan du serverar.
Frosting
Blanda alla ingredienser till frostingen och bred den generöst över dina cupcakes. Dekorera med bär, ätliga blommor och blad!
Peach Ice Tea
Koka upp vatten, lägg i tepåsar och mynta och låt alltsammans svalna i kastrullen. När det är kallt så tar du ut tepåsarna och myntan. Blanda med resterande ingredienser och smaka av med socker, rör runt och dekorera med jordgubbar, gurka och citron samt massor av is.
TIPS! Du kan göra en vuxen Peach Ice Tea genom att blanda in lite sprit av valfri sort. Jag valde rom!
Scones med vispad rosa mascarponekräm
Blanda ihop alla ingredienser med en elvisp så att det blir en kladdig smet. Dela upp i cirka 8-10 klickar på ett smörat bakplåtspapper. Baka av i cirka 190 grader i 15 minuter eller tills de fått en fin och gyllenbrun yta. Servera med rosa mascarponekräm.
Rosa mascarponekräm
Vispa ihop alla ingredienser och ställ åt sidan tills det är dags att servera till dina scones.