Foto: Anette Rosvall
amuse-bouche-pa-pilgrimsmusslor

Amuse-bouche på pilgrimsmusslor med rökt morotskräm

En ljuvlig aptitretare som smälter i munnen – perfekt till nyår och andra festligheter.

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

Räcker till 10 små ammisar

2 stycken stora, skalade morötter 
5 vitlöksklyftor, skalade 
en liten skvätt citronsaft eller vinäger
cirka 0,5 dl vispgrädde
en klick smör
salt och svartpeppar efter smak
10 stycken stekta pilgrimsmusslor
dillkvistar till dekoration

Så här gör du

Baka morötter och vitlök mjuka i 185 grader. De ska bli lite rostade så ha tålamod. När de är mjuka och rostade så lägger du dem i mixern tillsammans med en skvätt grädde. Fyll inte på med allt på en gång utan skvätt på tills du har en slät kräm. Smaka av med syra, salt och svartpeppar. 

Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Smaka av med salt och svartpeppar hetta upp en panna med lite olja. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida, släng ner en klick smör och ös musslorna med det smälta smöret. 

Lägg upp krämen i skedar, vi har serveringsskedar på bilden men det går lika bra med andra vackra skedar du har hemma. Lägg den nystekta pilgrimsmusslan ovanpå morotskrämen, dekorera med en dillkvist. 
 

Vintips

Leth Riesling Selection
Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.