Anettes Motarda
Villa Cardea Aperitivo »
3 st äpplen
1,5 dl syltsocker
1 dl vitt torrt vin
skalet och saften från 1 citron
0,5 dl gula russin
0,5 dl sherryvinäger
1 msk gula senapsfrön
1 gul lök fint hackad
1,5 msk senapspulver
1 lagerblad
Skala äpplena och skär dem sedan i jämna små tärningar cirka 0,5 cm stora. Koka upp socker och vin tills sockret smält, lägg sedan ner det rivna skalet från citronen, äppeltärningarna, finhackad lök, russin och senapsfrön. Låt koka i några minuter. Äppelbitarna skall vara mjuka men fortfarande hålla ihop. Smaka av med citronsaft, sherryvinäger och senapsfrön, lägg ner lagerbladet och häll över allt i en burk med lock och låt svalna.
Motardan håller i cirka en vecka i kylen. Om den inte tar slut vid aperitivon…
En aperitivo är ett traditionellt sätt att starta en middag i Italien. Man tänker sig att man ”öppnar” både magen och måltiden med en lätt kolsyrad, bitter drink. Oftast serveras kex, oliver, charkuterier och lagrade hårdostar till drinken.
Här kommer tips på två enkla aperitivo som är enkla att fixa och inte kräver massor med ingredienser – Villa Arancio och Tonic in Villa.