
Aubergine-schnitzel med smakfull röra på rostad paprika
Aubergine-schnitzel till 4 personer
4 stycken auberginer
1 tsk salt
cirka 3 dl vatten
Röra på rostad paprika
(ger cirka 5 dl)
3 stora röda paprikor
2 vitlöksklyftor
Saften från en halv citron
1 nypa chiliflakes (mer om du vill ha en starkare röra)
1 nypa rökt paprikapulver
4 dl olja
4 msk tomatpuré
cirka 1 dl passerad tomat
En skvätt sherryvinäger (smaka av)
salt och svartpeppar
Aubergine-schnitzel
Baka dina auberginer hela i cirka 40 minuter i 200 grader. Om inte skalet går lätt att ta loss så bränn dem med en brülebrännare. När dina auberginer är nakna ska de plattas ut. Lägg dem mellan två bakplåtspapper och tryck till.
Sedan är det dags att doppa dem i mjöl, vispat ägg och till sist pankoströ. Du kan antingen fritera dem i het olja eller steka dem i smör tills ytan är frasig och gyllene. Lägg dem på hushållspapper och låt dem rinna av en smula innan du serverar dem med den goda såsen och en fräsch sallad.
Röra på rostad paprika
Rensa och dela paprikorna och lägg dem med skinnsidan uppåt på en ugnsplåt tillsammans med vitlök och citron i 225 grader tills paprikorna är svarta och bubbliga på ytan. När de är klara lägger du dem direkt i en skål med iskallt vatten i några minuter. Då blir det sedan lätt att riva bort skalet. När det är klart lägger du paprikafileerna i en skål och mixar dem tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite vinäger för att balansera upp sötman. Låt sedan stå tills det är dags att servera maten.