1 stor hel ekologisk rotselleri
cirka 4 msk olja - gärna med tryffelsmak
salt och svartpeppar från kvarnen
2 vitlöksklyftor
150 gram babyspenat
1 dl hasselnötter
25 gram smör
100 gram skogschampinjoner
150 gram ädelost
fint skuren silverlök
Skrubba sellerin ordentligt, skär bort rötterna och dela den sedan i 12 bitar och lägg dessa på en ugnsplåt. Pensla bitarna med olja. Salta, peppra och baka dem sedan i cirka 45 minuter eller tills sellerin är gyllenbrun och känns mjuk.
Under tiden gör du tillbehören. Börja med att rosta hasselnötterna i en torr het panna. Lägg dem sedan åt sidan och grovhacka dem när de svalnat en smula. Skär sedan champinjonerna i tunna skivor och stek dem i smör, olja och vitlök tills de fått fin färg. Smaka av med salt och peppar.
Skölj spenaten och blanda med svamp och nötter, ta fram din syrade rödlök.
Lägg nu rotsellerin på ett fat, fördela salladen över bitarna, lägg på en bit ädelost, toppa med silverlök och olivolja. Smaka eventuellt av med salt och peppar.