bookmaker-toast
Foto: Anette Rosvall

Bookmaker Toast

Vem gillar inte mackor? Den här godingen är smarrig. Testa du också!
Recept: Anette Rosvall
Det här behöver du

Det här behöver du per person

Några salladsblad
En rejäl näve riven pepparrot
En äggula
Grönsaker enligt tycke och smak 
(jag gillar att ha rödlöksringar och tomater på min toast)
En smörstekt surdegsbrödskiva
ca 150-200 gram grillad entrecote eller ryggbiff
Salt och peppar
En rejäl klick CVD 
(mao crème frâiche blandat med vinäger och dijonsenap)

Så här gör du

Gör så här

Tag fram köttet så att det hunnit bli rumstempererat när du sen ska grilla (eller steka) det. Gör i ordning alla grönsaker, riv din pepparrot och dela upp ägget så att du bara har en rå äggula och lägg allt i små fina skålar. 

Rör din CVD

3 rågade matskedar crème frâiche, 1 msk vitvinsvinäger och 3 tsk dijonsenap, eventuellt lite citronsaft om du har en citron till hands. Rör ihop, salta och peppra, och ställ åt sidan ett tag så att smakerna går ihop.

Nu är det dags att steka eller grilla ditt kött. Jag gillar att mitt är nästan rått, men du steker/grillar så klart ditt så mycket du vill. När köttet är färdigt låter du det vila ett tag. Lägg i ytterligare en liten klick smör i stekpannan och stek din brödskiva i smöret. Stäng av spisen och lägg upp din brödskiva på en snygg tallrik.

På med CVD-såsen, en rejäl klick, inte snåla! Sedan ett salladsblad ovanpå. Skiva upp ditt kött i lagom stora munsbitar och sedan lägger du köttet och resten av ingredienserna på salladsbladen. Toppa med riven pepparrot och en äggula, salta och peppar från kvarnen.

Låt dig väl smaka!

SPECIELLT UTVALT VIN TILL RECEPTET