
Bubblig melon-, hallon-, päron-, och myntasallad
Det här är en lätt och fruktig efterrätt som passar alldeles utmärkt efter en tyngre middag.
Recept: Anette Rosvall
Vintips!
Det här behöver du
Till 8 personer
4 mogna päron
1 melon av valfri sort, t ex galia- eller nätmelon
150 gram färska hallon
Några kvistar mynta
En skvätt Bolla Prosecco
Så här gör du
Dela melonen på hälften men se till att skalet förblir helt, det skall användas till skål. Tag ut kulor av köttet med ett kuljärn. Om du inte har ett kuljärn så går det lika bra att skära melonköttet i fina kuber. Gör sedan likadant med päronen.
Finhacka myntan och blanda sedan melon, päron och mynta med en skvätt prosecco och låt sedan salladen stå kallt till precis innan servering. Då blandar du ner hallonen och lägger sedan salladen i ena halvan av melonskalet och serverar till Bolla Prosecco.