cornflakeskakor
Foto: Anette Rosvall

Cornflakeskakor

Det här är en liten krispig och seg godbit som går fort att göra när sötsuget smyger sig på. Välj själv hur mörk eller ljus choklad du vill använda till dina cornflakeskakor. Jag valde ett mellanting och det blev alldeles ljuvligt gott.
Recept: Anette Rosvall
Det här behöver du

100 gram smör
0,5 dl ljus sirap
1 dl socker
2 msk kakao
50 gram choklad, hackad
7 dl cornflakes (eller andra flingor du gillar)
1 nypa flingsalt

Så här gör du

Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan socker, sirap och kakao. Låt koka upp under omrörning. Ta bort från värmen och lägg ner den hackade chokladen och flingsaltet i smeten. Rör om till en smet och vänd sedan ner flingorna. Se till att alla flingor får choklad på sig och klicka sedan upp dem i formar (eller på bakplåtspapper) i lagom stora högar. Låt svalna i rumstemperatur i minst 1 timme (om du kan vänta så länge).

Tips! Du kan dekorera dina fina kakor med smält choklad, hackade nötter eller kokos.