egen-nyponsoppa
Foto: Anette Rosvall

Egen nyponsoppa

Ett mellanmål, en varm dryck i skidbacken eller en smarrig efterrätt som är nyttig och full med C-vitamin samtidigt som den är riktigt god!
Recept: Anette Rosvall
Det här behöver du

Det här behöver du till soppan:

8 msk nyponskalmjöl
cirka 10 dl vatten
6 msk strösocker (kanske smakar du av med mera)
1 msk potatismjöl
1 nypa mald kardemumma
saft och zest från en apelsin eller citron

 

Mandelbiskvier:
100 gram mandlar, skalade och mixade
1 dl strösocker
1 äggvita

Så här gör du

Blanda ihop alla ingredienser och koka upp tills det är blandat. Smaka av och fyll på med mer socker eller apelsinsaft så att soppan smakar som du vill ha den. Servera med en klick gräddglass, en klick yoghurt och kanske även en näve mandelbiskvier.

Känner du dig pysslig kan du göra dina mandelbiskvier själv så här: Skala och mixa mandeln så det blir mandelmjöl, ställ åt sidan.

 

Vispa upp äggvita och socker till en maräng och vänd ner mandelmjölet. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut små kluttar på en plåt med bakplåtspapper.

Baka av i ugnen cirka 10-12 minuter i 200 grader.

Njut!