emmas-spanska-gryta
Foto: Anette Rosvall

Emmas spanska gryta

God och lättlagad allt-i-ett-gryta med chorizo, potatis, lök och röd paprika. Perfekt tillsammans med bröd och ett glas rött.
Recept: Anette Rosvall
Det här behöver du

6 portioner 

2 gula lökar
600 gram chorizo
3 st röda paprikor
8-12 potatisar (beror lite på storleken)
1 röd chilifrukt
1 msk olivolja
1 tsk torkad timjan 
6 msk tomatpuré
4 dl vitt vin eller vatten
2 st buljongtärningar
salt och svartpeppar 

Så här gör du

Skala, rensa och skär alla ingredienser i klyftor.

Värm oljan i en järngryta, fräs först tomatpurén och sedan resten av ingredienserna i den heta oljan.

Häll på vin och tillsätt sedan alla kryddor, låt puttra i 15-20 minuter tills alla ingredienser är färdiglagade.

Servera med ett gott bröd och ett smarrigt vin. 

Stylingtips! 

Gråa djupa tallrikar med silverskedar på duk med virkade handdukar i grönt ser extra inbjudande ut.