Enchiladas
Enchiladas (6 st)
500 gram nötfärs
1 stor gul lök, finhackad
4 msk tomatpuré
240 gram kidneybönor
1 påse tacokrydda (eller smaka av med din egengjorda tacokrydda)
6 stora tortillabröd
Några rejäla nävar riven ost
1 burk av din favorit-tacosås
3 dl gräddfil
Salt och svartpeppar
Vegetariska enchiladas (6 st)
cirka 400 gram blandade bönor
cirka 150 gram majskorn
1 stor gul lök, finhackad
6 msk tomatpuré
1 burk tomater (helst hela körsbärstomater)
1 påse tacokrydda (eller smaka av med din egengjorda tacokrydda)
6 stora tortillabröd
Några rejäla nävar riven ost
1 burk av din favorit-tacosås
3 dl gräddfil
Salt och svartpeppar
Tacokrydda
2 msk spiskummin
6 msk paprikapulver
2 msk cayennepeppar
1,5 msk torkad oregano
2 msk korianderpulver
0,5 msk torkad vitlök
(eventuellt en liten nypa socker)
Fräs, stek och blanda ihop ingredienserna till din fyllning. Smaka av med salt och peppar och låt den koka ihop ett par minuter.
Dela sedan upp fyllningen i de 6 tortillabröden. Rulla ihop bröden och lägg dem i en ugnsform. Toppa först med tacossås och sedan med rejält med ost innan du gratinerar hela härligheten i 220 grader i cirka 15 minuter, eller tills osten smält och fått fin färg.
Medan du väntar på det slänger du ihop en fräsch sallad och dukar bordet. Servera med gräddfil, sallad och eventuellt lite extra tacossås för att sås är gott!
Du kan också göra din alldeles egna tacokrydda. Lätt som en plätt!
Blanda ihop alla torra kryddor och häll ner i en burk, smaka av. Du kanske vill att det skall smaka mer av något, då tar du mer av det du gillar mest.