Fredagspasta med rimmat fläsk och brynt spetskål
RUA Pinot Noir »
Till fyra personer
4 portioner pasta, t ex tagliatelle eller pappardelle
300 g rimmat sidfläsk
200-300 g spetskål
2 msk smör till stekning
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1-2 dl riven parmesan
50 g grovhackade valnötter, ev rostade
Servering:
riven parmesan
Koka pastan och låt rinna av.
Strimla fläsket och kålen. Stek först fläsket knaprigt, bryn sedan kålen i smör så den mjuknar och får färg.
Koka upp grädden. Blanda ner pasta, äggulor och parmesan, ta från värmen och rör om väl.
Lägg upp pastan i djupa tallrikar, fördela fläsk och kål över och toppa med nötter.
Utan kött
Den som vill kan byta fläsket mot räkor. Bryn kålen tillsammans med lite hackad vitlök och vänd ner räkorna hastigt på slutet, de ska bara bli genomvarma.