fredagspasta-med-rimmat-flask-och-brynt-spetskal

Fredagspasta med rimmat fläsk och brynt spetskål

Duka upp en bit av Italien och överraska vännerna. En riktigt mustig, snabblagad pasta är perfekt för fredagskvällen, när hungern är större än tiden är lång.
Recept: Håkan Larsson
Det här behöver du

Till fyra personer

4 portioner pasta, t ex tagliatelle eller pappardelle
300 g rimmat sidfläsk
200-300 g spetskål
2 msk smör till stekning
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1-2 dl riven parmesan
50 g grovhackade valnötter, ev rostade

Servering:
riven parmesan

Så här gör du

Koka pastan och låt rinna av. 

Strimla fläsket och kålen. Stek först fläsket knaprigt, bryn sedan kålen i smör så den mjuknar och får färg.

Koka upp grädden. Blanda ner pasta, äggulor och parmesan, ta från värmen och rör om väl.

Lägg upp pastan i djupa tallrikar, fördela fläsk och kål över och toppa med nötter.

Utan kött 

Den som vill kan byta fläsket mot räkor. Bryn kålen tillsammans med lite hackad vitlök och vänd ner räkorna hastigt på slutet, de ska bara bli genomvarma.
 

SPECIELLT UTVALT VIN TILL RECEPTET