Foto: Anette Rosvall
fyllda-hasselbackspotatisar

Fyllda Hasselbackspotatisar

Snabbt att förbereda och lagar sig sen själv i ugnen medan du gör något annat. Gott att servera till grillat eller på egen hand med en sallad som tillbehör.

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

6-8 stora fasta potatisar
125 gram bacon (gärna extra rökt)
200 gram västerbottensost (eller annan fast och lagrad ost)
några nypor rökt paprikapulver
en rejäl skvätt olivolja
salt och svartpeppar från kvarnen 

Så här gör du

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Skär tunna skivor i potatisen - OBS! inte hela vägen igenom - lägg potatisen mellan två kinesiska ätpinnar och använd dessa som stopp! 

Skär osten i tunna skivor och baconen i mindre bitar. Lägg ost och bacon i lamellerna (skivorna) på potatisen. 

Blanda olja med paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar och pensla potatisarna generöst med blandningen innan de får åka in i ugnen i cirka 40 minuter. 

Servera som tillbehör till grillat eller som egen rätt med en god sallad.
 

Vintips

Ascot Crisp White
Läs mer
Ascot Pinot Noir
Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.