getostpaj-med-nasslor-och-tomater
Foto: Anette Rosvall

Getostpaj med nässlor och tomater

En paj med getost och nässlor. Självklart går det att använda andra gröna örter som kirskål eller persilja.
Recept: Anette Rosvall
Det här behöver du

Pajdeg

2½ dl vetemjöl
100 g kallt smör
en nypa salt

Fyllning 

½ dl kirskål
5½ dl nässlor
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk smör mycket svartpeppar
3 ägg
2 dl grädde
8 körsbärstomater i skivor
150 g getost

Så här gör du

Sätt ugnen på 200°C. Börja med att göra pajdegen. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Ner med kesellan och blanda till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. In med pajen i frysen i 20 minuter medan du pysslar vidare. Förgrädda pajen i 10 minuter. Under tiden sköljer du kirskål och nässlor, hacka dem fint. Fräs sedan lök och vitlök i smöret, när det blivit mjukt så ska även det gröna hacket ner i pannan. Krydda och smaka av lite. Blanda ägg och grädde i en skål och krydda lite där med. Ta ut pajskalet ur ugnen, grunda med det gröna och smula över getosten. Häll äggstanningen över det gröna och getosten, och lägg tomaterna ovanpå. In i ugnen i 45 minuter. Njut din paj med en fin grönsallad som tillbehör.