Gratinerad pumpa med svamp, svartkål, västerbottensost och pesto på pumpakärnor!
Gratinerad pumpa med svamp, svartkål, västerbottensost och pesto på pumpakärnor!
4-6 personer
500 gram pumpa
150 gram västerbottensost, lagrad
1 dl rostade hasselnötter
4-6 blad svartkål, finhackade
Olja
En knippe persilja
Salt och peppar
Pesto på pumpafrön
1 kruka basilika
1 knippe bladpersilja
50 gram pumpakärnor, rostade
2 dl olja, neutral
50 gram västerbottensost
Smörstekt svamp
400 gram blandad svamp
Smör
Salt och peppar
Gratinerad pumpa
Obs! Glöm inte att rosta pumpakärnorna när du rensat ut din pumpa. Med dem kan du göra en smarrig pesto.
Skala och skär pumpan i centimetertjocka skivor, lägg dem på en ugnsplåt, ringla över olivolja, salt och peppar samt baka av i 225 grader i 15-20 minuter, eller tills den är lagom mjuk. Strö över resten av ingredienserna och gratinera i ytterligare 10 minuter.
Pesto på pumpafrön
Mixa alla ingredienserna till en slät pesto. Klicka över pumpan när den är färdiggräddad.
Smörstekt svamp
Dela svampen i bitar och stek den frasig i smör, smaka av med salt och peppar. Strö över pumpan när den är färdiggräddad.