grillad-hjartsallad-med-stingig-raksallad
Foto: Anette Rosvall

Grillad hjärtsallad med stingig räksallad

Har du provat att grilla sallad någon gång? Inte det! Då är det dags, salladen får en krispig yta och blir lite sötare… supergod till den här krämiga dressingen och söt-syrliga räksalladen. Prova vettja!
Recept: Anette Rosvall
Det här behöver du

Räksallad för fyra personer

1 dl skalade räkor 
1 dl avocado i bitar (finns i frysdisken)
1 dl mango i bitar (finns i frysdisken)
0,5 dl finhackad gräslök
50 gram körsbärstomater, delade i kvartar
1 röd chili, finhackad 
2 st hjärtsallad, delade på hälften

Dressing 

1 msk dijonsenap 
0,5 dl mild fet yoghurt 
1 pressad vitlöksklyfta 
Salt 
Svartpeppar 
1 dl fin olja 
 

Så här gör du

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till salladen och ställ den sedan åt sidan. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ även den åt sidan. Dela salladen i två delar och grilla/stek den snabbt i mycket het olja så den får en krispig yta på snittytan. 

Nu är det dags att lägga upp. Lägg hjärtsalladen med den krispiga sidan upp. Häll dressing över så att dressingen åker ner i salladen. Lägg nu räksalladen över alltihop. Strö gärna lite extra gräslök över, ät och njut!