Grillad tonfisk med tomat- och dill-vinägrett
För två personer
100 g körsbärstomater
1 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar (och en nypa socker)
1 liten finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
4 msk finhackad dill
Skalet från 1 citron
4 msk chilisås
4 msk rödvinsvinäger
6 msk fin olivolja
2 skivor färsk tonfisk
Servera med
flingor av parmesanost
6 stänglar grön sparris
Färskpotatis
Sätt ugnen på 200˚ C. Lägg körsbärstomaterna i en ugnsfast form. Häll över olja, balsamvinäger, salt och peppar (en liten nypa socker förhöjer smakerna). Låt tomaterna gå i ugnen i ca 20 minuter eller tills skinnet blivit lite skrynkligt. Ta ut dem och ställ dem åt sidan.
Nu till vinägretten. Hacka lök, vitlök och dill, blanda med citronskal, chilisås och rödvinsvinäger. Vispa ordentligt och blanda sedan ner tomaterna med sitt spad, oljan, salta och peppra.
Nu grillar du tonfisken. Låt fisken steka i ca 3 minuter på varje sida och salta, peppra, riv lite citronskal och häll lite olivolja över på varje sida. När den är stekt lägger du upp den på en tallrik och skedar grillade tomater och vinägrett över. Hyvla över parmesanost och servera med rostad potatis, kokt sparris och flingor av parmesanost.