Foto: Anette Rosvall
hummerravioli

Hummerravioli

Härligt stora ravioli på egen pastadeg fyllda med hummer, ricotta och äggula.

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

8 stycken stora ravioli

Hummerravioli

Pastadeg
3 dl durumvete
3 dl vetemjöl
2 ägg
2 äggulor
cirka 0,5 tsk salt 
några msk vatten

Fyllning
400 gram hummerkött, hackat (går även bra med andra skaldjur)
1 burk ricotta (250 gram) 
salt 
1 äggula per ravioli

Dillolja

1 kruka färsk dill (ta med allt) 
½ citron, saft och zest
½ dl olivolja 
smaka av med salt 

Så här gör du

Dillolja

Mixa alltsammans och smaka av med salt.

Hummerravioli

Börja med pastadegen. Lägg mjölet i en hög på din köksbänk, gör en grop i mjölet och knäck ner äggen där. Vispa äggen först med en gaffel och blanda sedan in mjölet lite åt gången. Nyp sedan ihop med fingertopparna tills degen börjar blir smulig. Knåda sedan ordentligt tills du har fått en mjuk, len och smidig, men ändå ganska hård deg. Här krävs det lite styrka i händer och armar då det tar lite tid. När du är nöjd så formar du degen till en boll, plastar in den ordentligt med plastfolie och låter den vila minst 1 timme, gärna över natten.

Innan du kavlar ut så gör klar fyllningen så allt är redo, fixa även äggulorna.

Använd en pastamaskin eller kavla tills du har en riktigt tunn deg. Skär den i 16 fyrkanter, fördela fyllningen på 8 av plattorna. Gör en fördjupning i fyllningen och lägg en äggula där överst. Lägg på ett lock och nyp sedan ihop degen ordentligt och lägg till sist din ravioli i kokande vatten i cirka 3 minuter.

Ta upp med en hålslev och lägg på din tallrik. Servera med dillolja på toppen.

 

 

Vintips

Patriarche Bourgogne Blanc Cuvée des Visitandines
Läs mer
Pommery Apanage Blanc de Blancs
Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.