Foto: Anette Rosvall
kreolsk-gryta

Kreolsk gryta

En klassisk höstgryta med ljuvliga dofter och smaker från de amerikanska sydstaterna. I grytan samsas kött, korv, paprika, syltlök och cornichons.

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

4 personer 
500 gram fläskfilé
250 gram kryddig korv 
3 stycken paprikor 
1 stor gul lök, finhackad
1 liten burk syltlök
3 vitlöksklyftor 
1 dl cornichoner, hackade 
1 dl oliver 
5 dl vispgrädde 
4 msk kalvfond 
0,25 dl vatten
smaksätt med salt, peppar och strö hackad persilja över. 

Så här gör du

Dela och putsa fläskfilén och skär korven i bitar och bryn båda i olja tills det får fin färg. Ner med lök, vitlök och paprika och stek dem medgörliga.

Häll i vatten och fond och vispa ur pannan. Låt det hela få ett uppkok och fyll på med resterande ingredienser.

Låt puttra i cirka 10 minuter, smaka av och servera sedan med ris, matvete eller pressad potatis. 
 

Vintips

Marqués de Cáceres Crianza
Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.