
Kycklingschnitzel med ärtkräm och äppelchutney
Det här blir som en variant på fish & chips med frasiga potatisar, äppelchutney och en ärtkräm med mynta.
Recept: Anette Rosvall
Det här behöver du
Till fyra personer
Äppelchutney
6 stycken syrliga äpplen
1 stor gul lök
rivet citronskal från 1 citron
3 dl syltsocker
2 dl vitvinsvinäger
0,5 dl vitt fruktigt vin
2 dl tranbär
Ärtkräm
400 gram gröna frysta ärtor
ett litet knippe mynta
citronsaft från en halv citron
vitpeppar
salt
en liten klick smör
Kyckling
600 gram tunn kycklingfilé
1 dl vetemjöl med salt och svartpeppar
ett uppvispat ägg
pankoströ
Så här gör du
Börja med att koka din äppelchutney
Skala och skär äpplena i kuber, skala och skär löken i strimlor. Lägg sedan alla ingredienser i en kastrull och koka försiktigt tills vätskan kokat in och äpplen och lök är mjuka och följsamma.
Koka ärterna i saltat vatten, sila bort vattnet och mixa med mynta och citronsaft, rör ner smöret medan krämen fortfarande är het. Smaksätt med salt, vitpeppar och eventuellt lite mer citronsaft.
Till sist är det dags att steka skivor av citron i en torr panna. Sedan sätter vi fart med kycklingen. Dubbelpanera den i mjöl, ägg och panko. Stek den gyllenbrun i samma panna som citronerna men i lite smör och olja. Servera sedan med till exempel tunt skivad stekt potatis eller pommes.