Linssoppa
Marqués de Cáceres Crianza »
4-6 portioner
2 dl röda linser
1 hackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
cirka 400 gram krossade tomater
(ungefär en burk/förpackning)
5 dl buljong
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk socker
Krydda med örtsalt och svartpeppar
en skvätt vinäger eller ättika (du väljer hur
mycket genom att smaka av)
Till dekoration: timjan, olivolja
Fräs linser, lök och vitlök i oljan. På med buljong och krossade tomater. Sedan låter du det hela koka i ca 15 minuter tills linserna är mjuka men inte överkokta.
Mixa soppan om du vill ha den slät, det gjorde jag, då kanske du måste späda med lite mer buljong så den blir lagom tjock.
Smaka sedan av med ättika/vinäger, sambal oelek, socker salt och svartpeppar.
Toppa soppan antingen med lite hackad persilja eller lite härlig, pigg och frisk olivolja.
Dekorera med timjan och örtig olivolja. Servera gärna med ett gott bröd.