paron-brie-och-prosciuttowraps

Päron, brie- och prosciuttowraps

Frukt, ost och skinka ger sötma, tugg och sälta i skön förening.
Recept: Håkan Larsson
Det här behöver du

Till 4 personer

2 fasta päron
6 stora eller 12 mindre skivor prosciutto
eller annan lufttorkad skinka
125-150 g brie eller camembert

Så här gör du

Sätt ugnen på 180°. Tvätta, halvera och kärna ur päronen. Skär varje halva i tre klyftor.

Dela 6 skivor prosciutto på längden (om de är stora). Lägg en päronklyfta på varje skiva och därefter en smal skiva ost. Rulla om prosciutton och lägg på bakpappersklädd plåt.

Baka mitt i ugnen 10–15 minuter till skinkan är knaprig och päronet mjukt. Låt svalna något innan servering.

I väntan på gästen

Wrapsen kan stå lindade och klara i kylen i väntan på gästerna, men ska gräddas i direkt anslutning till serveringen.

I glaset

Den feta osten ropar på syra i vinet, men här krävs också lite krydda och kraft. Österrikiska 4587 Leth Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken, 89 kr, bjuder på allt till bra pris.