
Päron, brie- och prosciuttowraps
Frukt, ost och skinka ger sötma, tugg och sälta i skön förening.
Recept: Håkan Larsson
Det här behöver du
Till 4 personer
2 fasta päron
6 stora eller 12 mindre skivor prosciutto eller annan lufttorkad skinka
125-150 g brie eller camembert
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 180°. Tvätta, halvera och kärna ur päronen. Skär varje halva i tre klyftor.
2. Dela 6 skivor prosciutto på längden (om de är stora). Lägg en päronklyfta på varje skiva och därefter en smal skiva ost. Rulla om prosciutton och lägg på bakpappersklädd plåt.
3. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter till skinkan är knaprig och päronet mjukt. Låt svalna något innan servering.
I väntan på gästen
Wrapsen kan stå lindade och klara i kylen i väntan på gästerna, men ska gräddas i direkt anslutning till serveringen.
I glaset
Den feta osten ropar på syra i vinet, men här krävs också lite krydda och kraft.
Österrikiska 4587 Leth Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken, 89 kr, bjuder på allt till bra pris.