Foto: Anette Rosvall
portionspajer-till-efterratt

Portionspajer till efterrätt

Det är väldigt gott med en stor paj men ibland är det trevligt att få en portionsvariant. Du fyller den med vilka bär och frukter du vill och vare sig det är glass, vaniljsås eller vispad crème fraîche.

Recept: Anette Rosvall

Det här behöver du

Till fyra portioner behöver du

6 dl bär eller frukt i bitar
6 msk strösocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram iskallt smör i bitar
 

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram 4 portionsformar. Nyp sedan ihop alla ingredienser (utom bären/frukten) tills du har en smulig massa.

Fördela bären i de fyra portionsformarna och strö sedan degmassan över. 

Grädda portionspajerna i ugnen tills de fått en fin gyllene färg. Ta ut dem & servera dem ljumma!  
 

Vintips

Bolla Prosecco Organic
Läs mer
Godkännande av cookies
För att ge dig en bättre upplevelse på våra webbplatser använder vi cookies på din enhet och sparar ditt IP-nummer. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer här.