
Portionspajer till efterrätt
Det är väldigt gott med en stor paj men ibland är det trevligt att få en portionsvariant. Du fyller den med vilka bär och frukter du vill och vare sig det är glass, vaniljsås eller vispad crème fraîche.
Recept: Anette Rosvall
Vintips!
Det här behöver du
Till fyra portioner behöver du
6 dl bär eller frukt i bitar
6 msk strösocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram iskallt smör i bitar
Så här gör du
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram 4 portionsformar. Nyp sedan ihop alla ingredienser (utom bären/frukten) tills du har en smulig massa.
Fördela bären i de fyra portionsformarna och strö sedan degmassan över.
Grädda portionspajerna i ugnen tills de fått en fin gyllene färg. Ta ut dem & servera dem ljumma!